Agenda januari

donderdag
09
januari

ToM: Werken op de PLUSpool, mijn goede voornemen

tijd:14.00 uur - 16.30 uur
locatie:Aan de keukentafel, Berkenlaan 65, 9321 GV PEIZE
kosten:in traject: gratis. Los: €29,95 (inclusief BTW)

 

Denken in problemen en daar adhoc oplossingen voor zoeken, ja-maren en beren op de weg zijn  kenmerken van werken op de MINpool. En daar zijn we kanjers in.

Werken op de PLUSpool is werken vanuit wat er WEL goed gaat met als doel daar meer van te krijgen. Waarderend Onderzoeken is een hulpmiddel om te leren het te doen met wat er WEL is.

 

Tijdens deze thema-ontmoeting gaan we stapjes maken om zonniger en met meer plezier aan de slag te gaan, een goed voornemen voor het nieuwe jaar 2014! Want er gaat al heel veel WEL goed. En………vauten maken mag, zolang het maar niet steeds dezelfde zijn! Immers zonder vallen en op staan leren we niet.

Een energie gevend experiment met grote impact. U merkt meteen het effect.

 

Aanmelden voor deze thema-ontmoeting kan tot uiterlijk 8 januari 2014. 

pluspool.jpg


 
maandag
13
januari

Expeditie persoonlijk leiderschap 3.4, startdag

tijd:9.30 - 16.30 uur
locatie:Aan de keukentafel, Berkenlaan 65, 9321 GV PEIZE
kosten:op aanvraag

 

Expeditie Persoonlijk Leiderschap: werken van binnen naar buiten!

Bent u  op zoek naar meer plezier en effectiviteit in uw werk? Wilt u nieuwe inspiratie opdoen? Kennis nemen van nieuwe ontwikkelingen? Sparren met collega’s uit andere organisaties? Frisse invalshoeken ontdekken? Heeft u behoefte om te werken aan uw persoonlijk leiderschap? Wilt u personele kwesties en/of organisatievraagstukken gezond het hoofd kunnen bieden? Doe dan mee aan een Expeditie Persoonlijk Leiderschap.

 

Wat levert de expeditie u op?

  • Nieuwe, actuele kennis en vaardigheden op het gebied van leiden en sturen in organisaties, voor nu en in de toekomst!
  • Nieuw instrumentarium aansluitend op het nieuwe tijdperk, waarin de menselijk maat weer gaat tellen.
  • Soepel omgaan met en/of oplossen van organisatie- en/of communicatie vraagstukkenUitbreiding van uw netwerkVertrouwen in uw eigen kunnen en zijn

 

Resultaten

  • Een grondhouding waarin verantwoordelijkheid nemen, durven, vertrouwen, flexibiliteit, creativiteit en nieuwe vormen van omgaan met elkaar de belangrijkste ingrediënten zijn
  • Naadloos schakelen, kalm blijven in elke situatie, waardoor u in staat bent effectiever te werken en waardoor uw werk leuk(er) wordt!
  • U wordt een “voorbeeld” voor uw omgeving
  • Uw communicatie en samenwerking met klanten en collega’s verbetertU ontwikkelt een eigen stijl waardoor u eenvoudiger in het leven en werk staat en u met plezier en ontspanning uw werk als het ware moeiteloos kunt doenU kunt uw visie met passie en helder verwoorden waardoor u inspirerend(er) bent

 

Gedurende een jaar, in 12 maandelijkse ontmoetingen van een hele dag, gaan we aan de slag met een groep van maximaal 10 deelnemers. Jeannette Brink, ervaren ondernemer en ervaringsdeskundige op het werkterrein van HRM, is reisleider tijdens deze unieke expeditie. Naast het sámen op reis zijn, worden alle deelnemers individueel gecoached, gericht op hoe kan ik authentiek zijn in alle situaties. Tevens is het voor alle deelnemers mogelijk deel te nemen aan door blide georganiseerde thema-ontmoetingen, werklaboratoria, zomerlaboratoria en DOE-middagen.

 

vuurtoren.jpg


 
donderdag
23
januari

Werklaboratorium: leiding geven én leren

tijd:09.30 uur - 12.30 uur
locatie:Berkenlaan 65, 9321 GV te Peize
kosten:in traject: gratis. Los: € 29,95 excl. BTW

Voor iedereen die andere mensen aanstuurt.

Leiding geven verandert in hoog tempo. Het nieuwe werken maakt dat u steeds minder kunt sturen op wat u ziet en hoort van uw collega’s. Ze werken thuis of op een andere etage of…. Hoe geeft u heldere opdrachten? Hoe communiceert u met uw collega’s? Hoe optimaliseert u uw team? Door te sturen op afstand met gevoel van nabijheid! Liever duidelijk dan volledig. Daarover gaat het deze ochtend. Een maatwerk laboratorium waarin we onderzoeken hoe het is om te werken op basis van uitkomsten.

schilderen.jpg


 
woensdag
29
januari

ToM: Senioriteit, doe er uw voordeel mee!

tijd:14.00 - 16.30 uur
locatie:Aan de keukentafel, Berkenlaan 65, 9321 GV PEIZE
kosten:in traject: gratis. Los: €29,95 (inclusief BTW)

 

Senioriteit: voordeel of vooroordeel? Het scheelt maar 3 letters.

En juist dat verschil kunt u gewoon maken. Hoe dan?

 

Door u bewust te worden van uw kwaliteiten en toegevoegde waarde voor de maatschappij. Dat gevoel bent u wellicht juist kwijt geraakt. Te meer door alle negatieve media aandacht hierover. Als oudere werknemer heb je veel pluspunten te brengen op de arbeidsmarkt. Bepaal uw eigen koers door helder te maken en gemotiveerd te zijn om te investeren in uw persoonlijke ontwikkeling en fitheid. Te kijken naar wat WEL mogelijk is.

Door met kennis van “solliciteren” anno 2014 de arbeidsmarkt te benaderen. En uw goede verhaal goed voor te bereiden en te oefenen. In deze workshop gaan we in op de succesfactoren die maken dat uw senioriteit gezien wordt als kwaliteit! En hoe u dat kunt presenteren. Marjan de Weijs (sinds 1952) begeleidt deze middag!

 

Aanmelden voor deze thema-ontmoeting kan tot uiterlijk 23 januari 2014.

 

voetjes.jpg

 


 

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl