R.E.T.

Met Rationele Effectiviteits Training leer je jezelf te coachen in lastige situaties. Je verhoogt jouw persoonlijke effectiviteit en leert handiger om te gaan met jouw eigen emoties, door invloed uit te Een andere briloefenen op gedachtenpatronen die je dwars zitten. Dat kan door een realistisch beeld van jezelf en jouw (werk)omgeving te vormen en feitelijke situaties te accepteren.

Het A-B-C is de basis van R.E.T.: A staat voor aanleiding (oorzaak, activating event) De B staat voor de bril waardoor je kijkt (belief, overtuiging). De C staat voor consequentie (het gevolg, consequence). De kern van R.E.T. komt erop neer dat niet A de oorzaak is van C, maar B, de manier waarop je tegen die gebeurtenissen aankijkt.

Dat klinkt ingewikkeld. Toch is R.E.T. verbazingwekkend snel verhelderend.

Door oefeningen kun je leren een andere bril op te zetten en anders tegen gebeurtenissen aan te kijken. Zo verander je ook de gevolgen. Bij blide maken Irma en Marjan gebruik van deze cognitieve benaderingswijze om irrationele gedachten op te sporen en om te buigen naar effectievere gedachten.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl