Persoonlijke ontwikkeling

Tsja, wat is persoonlijke ontwikkeling eigenlijk? Ieder mens heeft z'n eigen DNA. Gewoon hardware: daar kunnen wij geen klap aan veranderen. Het is zoals het is. Zo bent u, als het ware, gebakken. Da's ook meteen een gemakkelijke dooddoener, "ik ben nu eenmaal zo..." Maar: gegeven ieders eigen aardigheden is er óók best nog veel te leren. Dat weten wij als blide mensen uit eigen ervaring. Hoe kunt u beter leren omgaan met uzelf?

Ten eerste zult u dan onder ogen willen en kunnen zien waar uw schoen wringt. Niet echt leuk. Daarvoor is reflectie nodig. Kijken in de spiegel. Soms een beetje pijnlijk. Oeps. En dan, dan komt het er pas écht op aan: wat doet u met deze inzichten? Leren omgaan? Of niet?

Mensen veranderen kunnen en willen wij zeker niet. Is ook nooit onze intentie. U bent immers wie u bent. Een beetje gemakkelijker kunnen omgaan met uw eigen aardigheden/eigenaardigheden is wél een goed haalbare kaart. Meestal is het zelfs een prettige ontdekking als u leert hoe u uw valkuilen kunt pareren. En bent u er dan klaar mee? Nee, helaas (of wellicht gelukkig?), blijft dit levenslang een klus. Wel fijn om dan te weten wat u kunt aanpakken en vooral hoe u dit kunt doen.

We zijn u graag  behulpzaam om uw persoonlijke aangrijpingspunten te vinden.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl