Een eigen bedrijf starten

Zin om aan de slag te gaan met een eigen bedrijf? Start dan meteen met het blidetraject ‘klaar-voor-de-start-en-de ondernemer': een praktisch programma voor mensen die zelf willen gaan ondernemen. In het traject wordt u stapsgewijs begeleid bij het beginnen van een eigen zaak. Met blide ondersteuning gaat u aan de slag om uw werkende leven een duurzaam, bruisend en verantwoord vervolg te geven. U heeft de touwtjes in handen.

De blide aanpak
Het blideprogramma voor starters heeft 3 invalshoeken: marketing, persoonlijke capaciteiten
en financiële aspecten. In samenhang met elkaar wordt een geïntegreerd plan van aanpak uitgewerkt waarmee we aan de slag gaan. In verschillende fasen kunt u zo - met persoonlijke begeleiding - op weg naar uw eigen zaak.

Marketingmix
Wat is uw gat in de markt? Past uw bedrijfsidee op een bierviltje? In de marketingmix komen deze zaken aan de orde. Van belang zijn uw doelgroep en positie in de markt, de prijs van uw product verbodenopteklimmen.jpgof dienst, personeelszaken en productiviteit. Verder is er aandacht voor promotie, presentatie en bereikbaarheid.

Financieel plan
In het financieel plan werken we prognoses uit en maken we sommen. Op de agenda staan onder andere marges, prijsvergelijkingen, tarieven, investeringen, verzekeringen en administratie. Alles om de allerbelangrijkste zaken te kunnen vaststellen: is uw onderneming financieel haalbaar? En op welke termijn is uw bedrijf renderend?

Persoonlijke capaciteiten
Het onderdeel persoonlijke capaciteiten geeft zicht op de haalbaarheid van uw onderneming in samenhang met uw persoonlijke mogelijkheden. Algemene coaching, maar ook stressniveau-onderzoek, kernkwadranten-onderzoek, gesprekstrainingen, verkooptraining en presentatievaardigheden maken onderdeel uit van dit traject.

Advies
Als uit het blide onderzoek blijkt dat uw onderneming niet voldoende brood op de plank kan brengen, zijn we behulpzaam bij het zoeken naar alternatieven.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl