Een eigen bedrijf starten

Zin om aan de slag te gaan met een eigen bedrijf? Start dan meteen met het blidetraject ‘klaar-voor-de-start-en-de ondernemer': een praktisch programma voor mensen die zelf willen gaan ondernemen. In het traject word je stapsgewijs begeleid bij het beginnen van een eigen zaak. Met blide ondersteuning ga je aan de slag om jouw werkende leven een duurzaam, bruisend en verantwoord vervolg te geven. Jij hebt de touwtjes in handen.

De blide aanpak
Het blideprogramma voor starters heeft 3 invalshoeken: marketing, persoonlijke capaciteiten
en financiële aspecten. In samenhang met elkaar wordt een geïntegreerd plan van aanpak uitgewerkt waarmee we aan de slag gaan. In verschillende fasen kun je zo - met persoonlijke begeleiding - op weg naar jouw eigen zaak.

Marketingmix
Wat is jouw gat in de markt? Past jouw bedrijfsidee op een bierviltje? In de marketingmix komen deze zaken aan de orde. Van belang zijn jouw doelgroep en positie in de markt, de prijs van jouw product verbodenopteklimmen.jpgof dienst, personeelszaken en productiviteit. Verder is er aandacht voor promotie, presentatie en bereikbaarheid.

Financieel plan
In het financieel plan werken we prognoses uit en maken we sommen. Op de agenda staan onder andere marges, prijsvergelijkingen, tarieven, investeringen, verzekeringen en administratie. Alles om de allerbelangrijkste zaken te kunnen vaststellen: is jouw onderneming financieel haalbaar? En op welke termijn is jouw bedrijf renderend?

Persoonlijke capaciteiten
Het onderdeel persoonlijke capaciteiten geeft zicht op de haalbaarheid van jouw onderneming in samenhang met jouw persoonlijke mogelijkheden. Algemene coaching, maar ook stressniveau-onderzoek, kernkwadranten-onderzoek, gesprekstrainingen, verkooptraining en presentatievaardigheden maken onderdeel uit van dit traject.

Advies
Als uit het blide onderzoek blijkt dat jouw onderneming niet voldoende brood op de plank kan brengen, zijn we behulpzaam bij het zoeken naar alternatieven.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl