2. Het (blide) nieuwe werken

2-brug.jpg
Bij blide leren we voortdurend bij. We gaan natuurlijk andere tijden tegemoet: het nieuwe werken. Is het nieuw? En. Waar staan we dan nu?

We gaan van een organisatie waarin gestuurd wordt op controle, naar een open, proactieve en collegiaal samenwerkingsverband, waarin vertrouwen het leidende principe is. Daar zetten wij ons met plezier voor in. De richting is helder. Maar hoe gaan we dat inrichten? Dat vinden we, al doende, zelf ook uit. Met behulp van onze blide denk- en doe-tank

 

Wat wij denken?

Dat er steeds grotere vraag ontstaat naar persoonlijk leiderschap. Dat de 'oude' organisatie, een gesloten model met veel mensen in veel verschillende functies, gaat veranderen richting een nieuwe, met een kleinere kern van vaste medewerkers en een grotere kring van wisselende kanjers, die samen op grond van persoonlijk leiderschap aan en in projecten werken.

In de toekomst zijn medewerkers niet allemaal meer in dienst van een organisatie. Ze zijn wél de ambassadeurs van de organisatie. Ze werken op grond van ambitie, met creativiteit, ont-dekkend en innoverend. Uren schrijven is onzin: het nieuwe werken draait om de output. En kennis delen is de normaalste zaak van de wereld. Leren van en met elkaar is in. 

Wij gaan deze uitdaging graag aan!

Wat is oud?

Wat is nieuw?

 onopvallend  aantrekkelijk
 obv verleden  ambitie / toekomst
 dienst  belevenis
 is het al vrijdag?  blide
 groeien  bloeien
 top down  bottum up
 bevoegdheden  C.I. (commander's intent)
 onderscheid werk - privé  clubgevoel
 competitie  collegialiteit
 contract  contact
 regels zijn regels  contextgeoriënteerd
 opmerken wat ontbreekt  het doen met wat er is
 praten over  doen / instappen
 of/of  en/en
 afrekenen  fouten maken mag
 zwart wit  gouden randjes
   

 Links naar interessante materie over HNW:

- Aan de slag met Het Nieuwe Werken.
Dik Bijl: Het Nieuwe Werken is een visie om werken effectiever, efficiënter maar ook plezieriger te maken voor zowel de organisatie als de medewerker. Die visie wordt gerealiseerd door die medewerker centraal te stellen en hem – binnen bepaalde grenzen – de ruimte en vrijheid te geven in het bepalen hoe hij werkt, waar hij werkt, wanneer hij werkt, waarmee hij werkt en met wie hij werkt. Recente ontwikkelingen in de ICT maken Het Nieuwe Werken technisch mogelijk en maatschappelijke ontwikkelingen maken het wenselijk.
Je kunt het  boek van Dik Bijl downloaden of kopen vanaf zijn website.

- Slim Bezig
Verzameling mensen en bedrijven die ieder op hun eigen wijze zijn geïnspireerd en geïnteresseerd in wat het Nieuwe Werken henzelf en hun omgeving biedt.

vpsneeuwkoeien.jpg

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl