4. Persoonlijk leiderschap

Leiderschap is voor iedereen weggelegd. Mensen die werken vanuit procedures en regels raken in toenemende mate 'uit'. In deze tijd wordt in de markt partnerschap op hoge prijs gesteld bij het zakendoen. Dat betekent dat naast kennis van zaken en vaktechnischevaardigheden ook de kwaliteiten van de persoonlijkheid aan bod mogen komen in het werk.

Gezien de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het voor werkgevers nu zaak om medewerkers te faciliteren hun persoonlijk leiderschapsstijl te ontwikkelen. Wat is dat dan, persoonlijk leiderschap? Eigenlijk is het met authenticiteit denken en handelen. Dat betekent dat je het lef moet hebben om fouten te maken. Natuurlijk niet steeds dezelfde. Wel om van te leren.?

Vuurtoren 2

Als je te bang bent om buiten de kaders te werken, ontstaat er namelijk meer van hetzelfde. En klanten, collega's, medewerkers, opdrachtgevers: ze zitten er meestal niet op te wachten. En zelfs als dat wel het geval is, willen ze het liefst een gesprekspartner die goed luistert naar wensen en behoeften.

De focus en zoektocht op wat WEL kan is ons uitgangspunt.

'Persoonlijk leiderschap' is binnen een organisatie dus een belangrijke manier om resultaten te behalen. Toegegeven: het is niet de kortste weg, want doorvragen kost tijd. Het is wel de meest duurzame manier. Je bouwt immers een relatie op. We hebben er een expeditie over uitgezet.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl