Leiderschap

Leidinggevenden denken vaak dat ze leiders zijn. Meestal is dat niet het geval: dan zijn het managers. En dat is heel wat anders. Wat is eigenlijk het verschil? Managers verschuilen zich graag achter de strepen op hun mouwen. Dat werkt vaak een angstcultuur in de hand. Een leider neemt persoonlijke verantwoordelijkheid. Handelt altijd alsof zijn/haar naam op de gevel staat. Doet wat haar/hem het beste dunkt, gegeven de omstandigheden.

Leiderschap kenmerkt zich door durf. Het lef hebben te staan voor wat hij of zij daadwerkelijk doet. Ja, DAAD_werkelijk. Echte leiders nemen het risico om afgerekend te worden op hun overtuigingen. Van binnenuit. Ze werken dus van binnen naar buiten. Stralen iets uit. Kracht in plaats van macht!

Hoe word je van een manager een leider? Daarbij zijn we je graag behulpzaam. Onze expedities persoonlijk leiderschap 3.0 zijn daar bijvoorbeeld zeer geschikt voor.

Leiding geven begint ook bij de kern van jou zelf. Van binnen naar buiten werken. Zijn en vooral ook doen en laten zoals je werkelijk wilt. Geweldig. Vooral ook voor de "onder_geschikten". Want die komen dan prachtig uit de verf. En wat is er mooier dan andere mensen tot volle bloei te laten komen? Dat is het mooiste werk dat er is.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl