Sollicitatiebrief

De brief is het bruggetje tussen jouw cv en de mogelijkheid in de organisatie. De brief moet vooral relevante zaken bevatten. Belangrijk hierin is dat jij je even zal moeten verplaatsen in de lezer. Die krijgt heel veel brieven en scant ze, net als jouw curriculum vitae. De selecteur maakt 3 stapels: interessant / weet niet / nee.

De kunst is om in geen geval op de meest rechter stapel terecht te komen. Jouw brief zal daarom een beetje nieuwsgierig moeten maken. Een gezonde spanning: "die persoon wil ik ontmoeten", moet de selecteur gaan denken. Houd jouw brief daarom kort en zorg dat er iets van spanning in zit.

In de brief is het ook van belang jouw beweegreden te vermelden. Zodat de lezer begrijpt waarom je uit jouw vorige situatie weg wilt. Heb je een brief geschreven? Stuur ons jouw brief en cv gerust ter toetsing. Wij gaan er met ogen op steeltjes voor je doorheen.

tips voor jouw sollicitatiebrief

  • Nooit langer dan een A4
  • Bel met de contactpersoon en stel een vraag over het dagelijks werk waaruit jouw vakkennis blijkt. Gebruik de informatie uit het telefoongesprek in jouw brief. Je hebt dan ook vaak een openingszin te pakken.
  • De organisatie heeft een probleem: zij hebben iemand nodig. Schrijf hoe je de oplossing bent voor dat probleem, hierdoor verbindt je jezelf met de organisatie.
  • Beschrijf waarom jij juist bij deze organisatie wilt werken.
  • Wees enthousiast, schrijf vanuit ik en in actieve, heldere zinnen.
  • Zorg voor een naadloze aansluiting op jouw cv.

Lees een brief ALTIJD nog eens door na een nachtje “slapen” en laat ‘m nog eens aan iemand anders lezen. Je kunt het maar één keer goed doen!

Succes!

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl