Sollicitatiebrief

De brief is het bruggetje tussen uw CV en de mogelijkheid in de organisatie. De brief moet vooral relevante zaken bevatten. Belangrijk hierin is dat u zich even zal moeten verplaatsen in de lezer. Die krijgt heel veel brieven en scant ze, net als uw curriculum vitae. De selecteur maakt 3 stapels: interessant / weet niet / nee.

De kunst is om in geen geval op de meest rechter stapel terecht te komen. Uw brief zal daarom een beetje nieuwsgierig moeten maken. Een gezonde spanning: "die persoon wil ik ontmoeten", moet de selecteur gaan denken. Houd uw brief daarom kort en zorg dat er iets van spanning in zit.

In de brief is het ook van belang uw beweegreden te vermelden. Zodat de lezer begrijpt waarom u uit uw vorige situatie weg wilt. Heeft u een brief geschreven? Stuur ons uw brief en cv gerust ter toetsing. Wij gaan er met ogen op steeltjes voor u doorheen.

tips voor uw sollicitatiebrief

  • Nooit langer dan 1 A4
  • Bel met de contactpersoon en stel een vraag over het dagelijks werk waaruit uw vakkennis blijkt. Gebruik de informatie uit het telefoongesprek in uw brief. U heeft dan ook vaak een openingszin te pakken.
  • De organisatie heeft een probleem: Zij hebben iemand nodig. Schrijf hoe u de oplossing bent voor dat probleem, hierdoor verbindt u zichzelf met de organisatie.
  • Beschrijf waarom u juist bij deze organisatie wilt werken.
  • Wees enthousiast, schrijf vanuit ik en in actieve, heldere zinnen
  • Zorg voor een naadloze aansluiting op uw cv.

Lees een brief ALTIJD nog eens door na een nachtje “slapen” en laat ‘m nog eens aan iemand anders lezen. U kunt het maar één keer goed doen!

Succes!

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl