Sollicitatiegesprek

U bent uitgenodigd voor een gesprek, gefeliciteerd! Hier een aantal tips ter voorbereiding.

Uiterlijk

Een goed verzorgd uiterlijk geeft een eerste positieve indruk. Twijfelt u over een mantelpak, pak of meer casual? Probeer erachter te komen wat de ‘dresscode’ is in de organisatie waar u naartoe gaat. In elk geval kunt u altijd beter te formeel dan te informeel gekleed zijn. Belangrijk is ook dat u zich zelf prettig voelt in uw kleding. En zorg ervoor dat uw haar, eventuele make up en/of sieraden verzorgd en niet te opvallend zijn. Dit leidt namelijk af van uzelf. Neem ook maatregelen tegen transpiratie, als dat nodig is.

Uw gesprekspartner

Het is goed om u te verdiepen op de inhoud van de vacature en de organisatie waar u op gesolliciteerd heeft. Eventueel kunt u ook extra informatie opspeuren over uw gesprekspartner (bijvoorbeeld via Linkedin). Zo kunt u gerichte vragen stellen en laten zien dat zich heeft voorbereid en dat u werkelijke belangstelling toont.

STARTmethode

U kunt het sollicitatiegesprek volgens de STARTmethode voorbereiden. START staat voor situatie-taak-actie-resultaat-terugblik. De kern van de methode is dat gedrag uit het verleden de beste voorspeller is van toekomstig gedrag. Zie ook het stukje over de STAR-methode.

Hierbij geeft u concreet met voorbeelden uit uw (werk)verleden en uw gedrag antwoorden op het gevraagde. Voordeel van de STARTmethode is dat u uit uw echte ervaringen kunt putten. Dat voelt uw gesprekspartner ook. Het is veel krachtiger dan 'fantaseren' over hoe u iets dénkt aan te pakken in de toekomst: u toont er wel mee aan hoe u zaken kúnt aanpakken. Uiteraard oefenen we de STARTmethode graag met u.

Bereid een paar 'bruggetjes' voor. Bijvoorbeeld op de vraag: "hoe zou u hier een project gaan leiden om de archivering van ons bedrijf op orde te brengen?" Hoe ik dat hier precies zou gaan doen weet ik natuurlijk niet (=bruggetje).

  • Ik heb eerder een project geleid dat over het inrichten van een archiveringssysteem voor een zakelijke dienstverlener (Situatie).
  • Mijn opdracht was om het te doen met de bestaande mensen en middelen in die organisatie (Taak).
  • Ik heb alle betrokkenen gevraagd in een bijeenkomst verbeterpunten te genereren. In een vervolgbijeenkomst hebben we die punten geconcretiseerd en prioriteiten vast gesteld. (Acties)
  • Binnen 4 maanden was het hele project vlot getrokken en operationeel (Resultaat)
  • De opdrachtgever was uitermate tevreden en in de evaluatie heeft zij zich voorgenomen in het vervolg sneller actie te ondernemen als een project niet vanzelf van de grond komt (Terugblik).

Gelijkwaardigheid

Zowel u als de organisatie zijn zoekende naar de juiste combinatie. Neem een onafhankelijke houding aan. U wilt immers ook zelf beoordelen of de functie, de organisatie en de bedrijfscultuur ook bij u passen.

Spannend

Het is een feit dat een sollicitatiegesprek spannend is. Accepteer dit ook gewoon. Werkgevers vinden dit helemaal niet erg. Het toont immers aan dat u veel interesse in de baan heeft. Probeer juist om die spanning te gebruiken om u goed te concentreren en scherp te zijn.

Houding en uitstraling

Neem direct bij binnenkomst een ontspannen en actieve houding aan. En wees direct vriendelijk en openhartig bij de balie: daar begint de eerste indruk al. Maak tijdens het sollicitatiegesprek rustige gebaren die de inhoud van het gesprek onderstrepen of leg de armen ontspannen neer. Kijk uw gesprekpartner(s) af en toe recht in de ogen. Wees ook alert op zijn/haar non verbale gedrag en speel in op wat er in de situatie gebeurt.

Vragen stellen

Stel vragen tijdens het gesprek over de functie en de organisatie. Laat zien dat u enthousiast bent.

Wij helpen u graag bij elke stap het sollicitatieproces. Vraag uw coach of neem gewoon contact op met ons: 050 50 350 50

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl