Oefenen en repeteren

In sport is het heel duidelijk: je zult moeten oefenen om in de prijzen te vallen: tot dollens toe de radslag trainen, duizendmaal een penalty nemen, het keerpunt in het zwembad zo vaak maken dat je er draaierig van wordt. Ook bij het bespelen van een muziekinstrument vinden we het de gewoonste zaak van de wereld. Geen succes zonder oefening. Denk aan jouw eigen favoriete sport of muziekinstrument.

In bepaalde werkgebieden zijn vaardigheden ook ingeoefend. Jouw tandarts, elektricien en timmerman hebben de meeste handelingen geleerd, voordat ze voor of met jou aan de slag gingen. Gelukkig. Oefenen en herhalen is nodig om iets écht onder de knie te krijgen.

Ga daarom ook altijd, voordat je echt aan het werk gaat met een bepaalde activiteit, eerst grondig oefenen. Begin in een veilig gebied. Met een soort prototype. Stel na elke oefening bij op basis van de verkregen feedback. Bouw het op via veilig naar iets risicovoller tot aan een echte generale repetitie. Ga pas daarna in het echt aan de gang.

Zo wordt een (netwerk-sollicitatie-ontwikkelings-probleem-verkoop-) gesprek een succes. Zo vergroot je de kans om net een punt méér te scoren dan jouw concurrentie. Want ook in het werkzame leven heb je altijd rekening te houden met anderen in jouw omgeving.

Toe aan de generale repetitie? Je kunt op blide oefenen!

 

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl