Persoonlijke ontwikkeling

Tja, wat is persoonlijke ontwikkeling eigenlijk? Ieder mens heeft z'n eigen DNA. Gewoon hardware: daar kunnen wij geen klap aan veranderen. Het is zoals het is. Zo ben je, als het ware, gebakken. Da's ook meteen een gemakkelijke dooddoener, "ik ben nu eenmaal zo..." Maar: gegeven ieders eigen aardigheden is er óók best nog veel te leren. Dat weten wij als blide mensen uit eigen ervaring. Hoe kun je beter leren omgaan met jezelf?

Ten eerste zul je dan onder ogen willen en kunnen zien waar jouw schoen wringt. Niet echt leuk. Daarvoor is reflectie nodig. Kijken in de spiegel. Soms een beetje pijnlijk. Oeps. En dan, dan komt het er pas écht op aan: wat doe je met deze inzichten? Leren omgaan? Of niet?

Mensen veranderen kunnen en willen wij zeker niet. Is ook nooit onze intentie. Je bent immers wie je bent. Een beetje gemakkelijker kunnen omgaan met jouw eigen aardigheden/eigenaardigheden is wél een goed haalbare kaart. Meestal is het zelfs een prettige ontdekking als je leert hoe je jouw valkuilen kunt pareren. En ben je er dan klaar mee? Nee, helaas (of wellicht gelukkig?), blijft dit levenslang een klus. Wel fijn om dan te weten wat je kunt aanpakken en vooral hoe je dit kunt doen.

We zijn je graag  behulpzaam om uw persoonlijke aangrijpingspunten te vinden.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl