Werk zoeken en vinden

Hier vind je alles wat we graag met jou delen over het zoeken en vinden van werk dat precies bij jou past. We hanteren hierbij als basis - een soort plattegrond - het zogenaamde wybertje.

Een inmiddels zeer beproefd model dat we steeds verder ontwikkelen, vandaar dat we het vorm hebben gegeven van een handgeschreven tekening. De linkerkant van het wybertje symboliseert de kant van de mens. De rechterkant de arbeidsmarkt.

De bovenzijde gaat over datgene wat wij niet kunnen beïnvloeden. Daarom noemen we dit hard. Het linkerbovendriehoekje gaat over jouw verleden en feitelijke gegevens. Daar kunnen we niets aan veranderen. Het is zoals het is. Jouw cv kunnen we een andere vorm geven, we kunnen de volgorde veranderen en misschien een kleurtje aanpassen, maar inhoudelijk is het zoals het is.

blide wyber voor persoonlijke ontwikkelingDe rechterbovendriehoek, geel, gaat over de actuele arbeidsmarkt. Die verandert voortdurend. Daar kunnen wij vanaf onze keukentafel in Peize ook niets aan veranderen. Ook de arbeidsmarkt beschouwen we dus als een hard gegeven.

Om de rode driehoek draait een belangrijk deel van onze activiteiten. Het gaat hier om het vergaren van alle elementen in het werk die er voor jou toe doen. Deze fase noemen we sprokkelen.

Daarna volgt het proces van selectie op wat wél precies. Precies, preciezer, nóg preciezer...  de fase van netwerken. Scherper krijgen. Het klinkt griezelig, maar vaak blijkt juist die netwerkfase het meest energierijke deel van het proces. We oefenen eerst intern. Vaak blijkt daarna dat het échte netwerken een "eitje" is. Uiteindelijk komen we samen terecht bij precies wat wél.

Dan is de serieuze fase van het verwerven aangekomen. We begeleiden u dan echt in elke stap. Van het opstellen van een curriculum vitae tot en met de perfecte sollicitatiebrief én de voorbereidingen op alle gesprekken. Inclusief alle tussenstapjes, en dat zijn er best veel. Geen probleem: als ze maar weloverwogen worden gezet. Immers je hoeft maar één baan: dé voltreffer! Waar jouw talenten uit de verf kunnen komen en waarin je kunt floreren. En dat lukt.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl