Omgaan met verlies

Verliezen doen we niet graag. Het doet pijn. Of het nu jouw baan is, een geliefde of droom. Elk verlies doet zeer. De natuurlijke neiging is dan ook om het te ontkennen, je te verstoppen of het weg te redeneren. Helaas leidt dit vaak tot nieuwe problemen: isolatie, woede, schuld of schaamte, marchanderen, de grip op jouw eigen leven kwijt.

De remedie lijkt eenvoudig, maar is dat zeker niet. De kunst is 180 graden de andere kant op te bewegen. In de actiestand. De pijn onderzoeken. Juist daar zijn we zo vreselijk bang voor. We willen juist van die pijn af. De paradox is daar: zoek het op en je komt er van af. Reguleren is een kunst. Elke dag even door al de kamers van jouw "huis" wandelen. Hoe is het met mijn lichaam? Rinkelen er alarmbelletjes? Hoe is het met mijn gedachten en geestelijke gesteldheid? Maak ik de goede keuzes? Hoe is het met mijn eigenheid? Ben ik wie ik wil zijn?

Een lastige zoektocht, maar o zo rijk aan ontdekkingen, pardon: ont-dekkingen. In verbinding met de ander en met jezelf gaat de bedekking er af en ontstaat er nieuw perspectief.

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl