Sturen

Sturen is meebewegen. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is het niet. Belangrijk is om te weten waar u wél heen wilt. Waar u werkelijk wilt zijn. Met dat doel voor ogen is het mogelijk om de kortste weg  te vinden in de situatie door te laveren. Rekening houden dus met alle obstakels. Met telkens weer veranderende omstandigheden... want die zijn er altijd.

Het om-gaan met die steeds weer veranderende situaties, dat vraagt stuurmanskunst. Verbinding houden met wat u wilt én accepteren dat het onderweg vaak anders loopt dan u gedacht had. Wie volledig zijn doelen loslaat, loopt het risico te verzeilen of nog erger: aan lager wal te geraken. Sturen is dus én weten waar u naar toe wilt én overzien in welke situatie u zich bevindt. De situatie overzien en het doel voor ogen houden. Een permanent proces van inzoomen en uitzoomen.

De richting is helder: van binnen naar buiten. Anders gezegd: sturen begint vanuit u zelf. Richting de ander. Dat betekent dus dat u voortdurend moeite doen. Ja, voortdurend. Wat je inzet krijg je vroeg of laat ook terug. Daarom is het de moeite zeker meer dan waard... en nog leuk ook!

Berkenlaan 659321 GV Peizet 050 50 3 50 50info@blide.nl